Safety Week 2020 – Kom hem hel

Hej!

Årets tema handlar, som sagt i tidigare inlägg, om att skapa en säkerhetskultur där vi har omtanke för varandra och tar ansvar för sin egen och andras hälsa och säkerhet.

Men vad innebär det?

• Det som de allra flesta på Skanska verkar tänka på är att vi inte ska skada oss fysiskt.
    Att vi inte drar på oss skador som märks över tid (typ förslitningsskador) eller skador så som till exempel en klämskada.
  • Många av oss som jobbar på Skanska sitter på kontor. För dom är det kanske mer aktuellt att tänka på att stå och sitta ergonomiskt.
    Att planera sitt arbete och sina möten så att stressfaktorn inte blir för påtaglig.
  • En aspekt som vi inte tänker på lika ofta när vi tänker ”säkerhetskultur” är hur vi trivs på jobbet.
    Har vi roligt med våra kollegor? Känner vi samhörighet till gruppen? Känner vi att vi gör nytta? Utvecklas vi och får jobba ut till vår största potential?

Alla dessa punkter är lika viktiga för att vi ska känna oss hela när vi kommer hem från jobbet.

Ta hand om er! <3

Kram Karin