Universitetskajen

Skanskas arbete med Linnéuniversitetet

8 oktober

Middagstips – Tisdag

avatar

Karin Nemback

Lämna en kommentar

tisdag

CHOI SUM OCH SILKES TOFU MED OSTRONSÅS

4 portioner

500 g choi sum (eller pak choi)

1 kruka koriander

3 vitlöksklyftor, skalade och skivade

2 tsk riven ingefära

½–1 röd chilifrukt (beroende på vilken

styrka du vill ha), tunt skivad

4 salladslökar, skurna i 4 cm längder

1 dl ostronsås

1 tsk sesamolja

2 tsk fisksås

150 g böngroddar

500 g silkestofu

1 dl jordnötter

Rapsolja till stekning

Jasminris

Skär choi sum i fyra centimeter längder. Om du använder pak choi så dela dem på mitten på

längden och dela varje längd i fyra klyftor.

Finhacka korianderstjälkarna och spara bladen till garnering. Fräs vitlök, ingefära, chili och salladslök

i olja i en minut tills det doftar aromatiskt. Tillsätt choi sum och låt fräsa på hög värme i en minut.

Rör om under tiden.

Häll ner ostronsås, sesamolja och fisksås. Lägg även ner böngroddar och korianderstjälkar.

Rör om så att allt täcks med såsen.

Lägg försiktigt i tofun och dela varsamt i mindre bitar.

Vänd om så att all tofu täcks av sås. Ta av från värmen och strö över jordnötter och korianderblad.

Servera genast med ångande varmt jasminris.

 

Källa: www.wwf.se