Universitetskajen

Skanskas arbete med Linnéuniversitetet

9 oktober

Middagstips – Onsdag

avatar

Karin Nemback

Lämna en kommentar

onsdag

FRASIG SESAMTOFU MED CHILIBROCCOLI OCH SHIITAKE

4 portioner

500 g fast tofu

2 ägg

1 dl majsstärkelse

2 dl vita sesamfrön (ej rostade)

1 broccolistånd

150 g shiitakesvamp eller små kastanjechampinjoner

2 vitlöksklyftor, skalade och skivade

1 msk gochujang

1 msk ljus soja

Salt

Rapsolja till stekning

Koreanskt eller japanskt ris

Skär tofun i en centimeter tjocka skivor.

Vispa upp äggen lätt. Häll upp majsstärkelse, ägg och sesamfrön på varsin tallrik. Salta tofun

lätt. Panera genom att vända tofun först i majsstärkelse, sedan i ägg och sist i sesamfrön.

Stek i generöst med olja på medelvärme i cirka tre minuter per sida tills ytan är gyllene och frasig.

Låt droppa av på hushållspapper i en minut före servering.

Bryt broccolin i små buketter. Skala stammen och skiva i slantar. Stek i olja i en rykande het

panna i en minut. Tillsätt sedan svamp och vitlök och låt steka med i två minuter.

Blanda gochujang och soja och häll över grönsakerna och vänd runt. Dra pannan från plattan.

Servera den frasiga tofun med syrlig sojadipp och de stekta grönsakerna. Lite ångande varmt ris

är gott till.

 

Källa: www.wwf.se