Universitetskajen

Skanskas arbete med Linnéuniversitetet

11 oktober

Middagstips – Fredag

avatar

Karin Nemback

Lämna en kommentar

Fredag

VITLÖKSNUDLAR MED BRYNT BROCCOLI

2 portioner

200 g äggnudlar

1 broccolistånd

2 vitlöksklyftor

½ dl neutral rapsolja

1 nypa chiliflakes

3 msk ostronsås (byt mot hoisin för helt vegetarisk rätt)

1 msk japansk soja

1 msk sesamolja

2 msk rostade pinjenötter

Koka nudlarna i en minut mindre än anvisningarna på förpackningen, de ska vara riktigt al dente.

Skölj av i iskallt vatten så att tillagningen avstannar. Plocka broccolibuketterna och dela dem i

mindre munsbitar. Skiva vitlöken tunt. Stek i en stor stekpanna i oljan tillsammans med chiliflakes

och broccolibuketter på hög värme tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt. Blanda

ostronsås, soja och sesamolja. Häll i pannan och låt fräsa i 30 sekunder under omrörning. Vänd

ner nudlarna i pannan. Blanda väl och låt nudlarna bli varma i pannan i en minut. Smaka av med

mer soja, strö på pinjenötter och servera genast.

 

Källa: www.wwf.se