Koppla av under semestern

Hej,

Det börjar nu närma sig semester för många.
Härligt! Äntligen lite välbehövd vila och återhämtning!

Dock är det lättare sagt än gjort för många. Utan istället blir det mer brist av återhämtning och sömn.
Vilket i sin tur kan leda till såväl fysiska som psykiska följder.

Det har blivit en livsstil att ständigt vara tillgänglig, som i sin tur gör det svårt att släppa telefoner och datorer och ännu svårare att faktiskt stänga av dem. Detta arbetssätt följer väldigt lätt med på semestern. Dock är det inte många som förstår att detta faktiskt kan ha stor påverkan av hälsa.
Försök alltså begränsa detta och var tuff mot dig själv. Lägg tekniken åt sidan och bara va!

Bali Hammock Sunset Relaxation Asia Indonesia Sun

Koppla bort och koppla av…

Kom också ihåg att det är dödsdömt att försöka göra allting under ett par veckor.
Man vill kanske umgås med familj, resa bort, hitta på några spännande saker, samtidigt som man också vill ta det lugnt och utöver detta är man även tillgänglig dygnet runt, och kollar sin mejl, pratar i telefon och så vidare.
Så ett tips är att försöka planera sin semester i förväg och vara realistisk över hur mycket man hinner med

Ledstjärnan under den tid man är ledig bör vara att ordna veckorna så att man mår bra, och att ta dagen som den kommer!

Källa: www.netdoktor.se

/Karin&Johanna