Universitetskajen

Skanskas arbete med Linnéuniversitetet

21 mars

Rocka sockorna

avatar

Johanna Thorildson

Lämna en kommentar

Hej på er!

Idag är det dags att ”Rocka sockorna”!

Den vanligaste formen av Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21. Därför väljer vi att rocka sockorna just den 21/3. Och varför rockar vi just sockor? Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Nu vet du det.
RS-sockmonster-stripe-vit

Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle.
FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket!

 

/Karin&Johanna