It’s a Bird… It’s a Plane… or is it..?!

It’s a Bird… It’s a Plane… No, it’s a BOAT!

Strax innan vraket sakta förflyttades och lades på plats hade man fyllt en del av den nya gropen med skumbetong som på så vis blir en undergjutning och stöd för vraket framöver.
Ja vad händer här egentligen?!
Varför är vraket ute och flyger?

Jo förra veckan flyttades vraket.
Eftersom vraket låg i vägen för bygget (Hus 05) har vi varit tvungna att flytta det och gräva ner det djupare, cirka 40 meter bort.
Något som varit en process i sig.
För att kunna bevara vraket helt har man under två veckors tid förstärkt båten med både en trä- och en stålkonstruktion.
Eftersom vraket väger 35 ton har man även behövt ställa upp en rejäl mobilkran för att klara av att lyfta det.
vraket

Strax innan vraket sakta förflyttades och lades på plats. Fyllde man den nya gropen med skumbetong, som på så vis blir en undergjutning och stöd för vraket framöver. Vraket kommer inom kort fyllas över med packade massor upp till grundläggningsnivån för garaget.

IMG_1091 IMG_1094  IMG_1141

Onsdagen den 30 januari var det dags för själva flytten och intresset var stort. Både Skanskamedarbetare, lokalpress, Linnéstudenter och nyfikna Kalmarbor var på plats för att beskåda det spektakulära lyftet som turligt nog, gick som planerat.
Vrak1

Hoppas ni alla får en fantastisk vecka!

/Karin&Johanna