Visste du att… ?!

Hejsan Hoppsan!

Idag ska vi lära er någonting som ni kanske inte visste om målningsarbete, ”fun fact”.

Som många av er säkert känner till är oftas målare klädda i vita arbetskläder.
Men vet ni varför?!
Jo, en förklaring från långt tillbaka är att man förr luttvättade sina overaller, för att få dem rena. Då funkade narturligtvis inte med exempelvis blåkläder.
Den andra förklaringen är att det först på 1970-talet började bli modernt att måla väggarna med färg. Tidigare rörde det sig i synnerhet om vita tak, vita väggar, vita karmar, vita fönsterbågar och spackel (vilket också är ljust). Därför var det mest praktisk med via byxor så denna trend har hållit i sig.
Alltså är det först nu på senare år som det blivit opraktiskt med vita byxor på en målare, på grund av hantering av alla olika färger.
Men även idag hanteras stora mängder av vita och ljusa kulörer samt spackel så trenden med att målare har via byxor tror vi kommer hålla i sig! 🙂 Vad tror ni?

Klassiska målarbyxor.

Hoppas ni lärde er någonting nytt!

/Anna&Johanna