Tips inför helgen

Hej,

Nu börjar det närma sig helg och vi har avslutat årets Safety Week på Universitetskajen.
Men vi vill passa på att ge er ett sista bra hälso-tips inför helgen, nämligen ett boktips.

Vi vill tipsa om boken Hjärnstark.
9789173630788_200x_hjarnstark-hur-motion-och-traning-starker-din-hjarna

Denna boken handlar om hur vår hjärna fungerar och hur vi enkelt kan påverka och utveckla den.
Hur vi kan bli mer stresståliga, må bättre, förbättra vårt minne och bli mer kreativa och intelligenta! Allt detta genom att röra på sig. Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.

Hoppas alla har en riktigt bra helg!

/Anna&Johanna