Universitetskajen

Skanskas arbete med Linnéuniversitetet

24 april

Chefspraktik…

avatar

Johanna Thorildson

Lämna en kommentar

Hej,

Då var det dags att sammanfatta årets chefspraktik.

Chefspratik innebär att chefer ska praktisera i sin egen verksamhet.
Syftet är att chefen ska arbeta tillsammans med sina medarbetare för att få bättre förståelse för deras vardag inklusive dagliga utmaningar och risker.

På Universitetskajen har tre av våra chefer haft praktik på site.
Under måndagen hade Projektcheferna Daniel och Jonas praktik och idag har Projektdirektör Ola haft praktik.

Daniel Enwide hade praktik på Västra delen.
Han fick montera köksinredning på plan 5 i hus 02.

IMG_0480

IMG_0482

Daniel: – Trevlig start med gemensam lunch. – Bra att även delta på YA-möte då vi lyfte frågan om balans mellan hem och arbete. – Praktik tillsammans med yrkesmedarbetare är ett trevligt alternativ att diskutera och uppleva arbetsmiljö/hälsa i produktionen.

 

Jonas Toller hade praktik på Östra delen.
Han fick hjälpa till med bla skyddsarbete.

IMG_0475

IMG_0479

Jonas: Mycket givande och kul. Framförallt tog jag med mig den positiva känslan av att Ola och Tomas verkligen var måna om att få till en slutprodukt att vara stolta över, vikten av att göra riktiga arbetsberedningar och arbeta säkert. De har en yrkesstolthet som gör att både process och produkt är viktig. Det kändes mycket bra att få se och lära känna dem lite bättre och roligt att få komma ut på bygget istället för att sitta i möten som mycket av min vanliga arbetsdag utgör

Ola Lövgren hade praktik på både östra och Västra sidan, här på östra med att flytta skyddsräcken.

IMG_0487

Ola: Jag upplevde min chefspraktik som väldigt positiv och givande. Började min dag tillsammans med Robert och Dennis på Västra. Blev mycket väl mottagen och vi hade en bra dialog och de visade stort engagemang för sina arbetsuppgifter. Vi monterade en av köksinredningarna tillsammans. Därefter fortsatte min praktik på Östra tillsammans med Peter som är skyddsombud på Östra sidan. Blev lika väl mottagen där och vi samarbetade bra tillsammans med att ta ner skyddsräcket i en av trapporna eftersom plattläggningen skall kunna starta där. Skyddsräcket måste vara demonterat för att det annars är i vägen för plattläggningen. Även Peter visade stort engagemang för sina arbetsuppgifter och i synnerhet vårt säkerhetsarbete. Tack!

 

/Johanna&Anna